Harmonieorkest

Harmonieorkest

Het harmonieorkest “De Ware Vrienden” telt momenteel meer dan 50 enthousiaste muzikanten met een gemiddelde leeftijd van ± 30 jaar. Het repertorium bestaat uit allerlei genres: van speciaal geschreven concertstukken voor harmonie, filmmuziek, popmuziek, tot Zuid-Amerikaanse en andere ambiance– en dansritmes.

 

Het harmonieorkest repeteert elke vrijdag van 20u.15 tot 22u.15 uur in zaal “De Tromp”, onder de bezielende leiding van dirigente Ria Van Ermen.

 

De bezetting van een harmonieorkest bestaat uit volgende instrumenten:

dwarsfluit, hobo, klarinet, alt-klarinet*, bas-klarinet, fagot*, bugel, alt-saxofoon, tenor-saxofoon, barotonsax, bas-saxofoon*, hoorn, trombone, bastrombone*, trompet, barition, euphonium, bas mi-b*, bas Si-B, en een hele waaier aan slagwerk.

 

Geintresseerde muzikanten zijn steeds welkom. Neem gerust contact op met de voorzitter of de dirigente, of spring eens binnen tijdens de repetitie.

 

*Op dit ogenblik zijn er geen muzikanten die dit instrument bepelen.

Dirigent

Al sinds 1994 leidt Ria Van Ermen het harmonieorkest. Elke vrijdag staat ze paraat om de hele bende deskundig te leiden. Ze is de 4e generatie "Van Ermen" op rij, als dirigent. Samen al meer dan 100 jaar.

 

4 generaties "Van Ermen"

In 1911 begon Désire als eerste "Van Ermen" als dirigent voor De Ware Vrienden. Hij werd geboren in 1869 en was lid van de fanfare sinds 1884. Désiree woonde in het dorp op de steenweg naar Gobbelsrode. Hij hanteerde de dirigeerstok gedurende 37 jaar. Zijn drie zonen werden ook lid: Emiel in 1919, Jules in 1923 en Florimond in 1926. Eén jaar voor zijn dood, in 1948, werd hij opgevolgd door zijn zoon Emiel. Diens zoon Julien dirigeerde de maatschappij vanaf 1961. In 1994 gaf Julien Van Ermen de dirigeerstok door aan zijn dochter Ria. Anno 2019 hanteert Ria dus 25 jaar het dirigeerstokje.

Contact

 

K.F. De Ware Vrienden v.z.w.

Dreef 5

3220 Kortrijk-Dutsel

 

Voorzitter: Kurt Van Horebeek

voorzitter@dewarevrienden.info

 

Dirigent: Ria Van Ermen

dirigent@dewarevrienden.info

 

Secretaris: Willy Verstichel

secretaris@dewarevrienden.info


Algemene info: 

info@dewarevrienden.info


Repetitie

 

Zaal De Tromp

Dreef 5

3220 Kortrijk-Dutsel

 

Instaporkest

Vrijdag 19u.00 - 20u.15

 

Harmonieorkest

Vrijdag 20u.15  - 22u.15