Instaporkest

Instaporkest

Zoals de naam al aangeeft, heeft het instaporkest  “De Ware Vrienden” als doel om beginnende muzikanten te laten kennismaken met een harmonieorkest. Zodra de muzikant al wat notenleer achter de rug heeft, en al een eerste basis heeft om zijn of haar instrument te bespelen, is het instaporkest de place to be. De meesten leren gedurende een aantal jaren het plezier van samenspelen kennen in het instaporkest alvorens ze klaar zijn om over te stappen naar het 'grote' harmonieorkest.

Ook al iets oudere muzikanten die ooit muziek hebben gespeeld en terug de draad oppikken kunnen in het instaporkest terecht. De bezetting van dit orkest varieert dus wat van jaar tot jaar, maar telt meestal tussen de 25 a 30 muzikanten, waarvan de meeste muzikanten tieners zijn.

 

Hun repertorium bestaat uit film en pop-muziek, waarbij de moeilijkheidsgraad afgestemd is op het instaporkest. Jaarlijks hebben ze ook een aantal optredens, maar het hoogtepunt is een concertnammiddag 'JOY OF YOUTH' dat steeds doorgaat in april. Na maandenlange voorbereiding en zelfs 2-daags muziekkamp, slagen ze er elk jaar in om de toeschouwers te verbazen.

 

Heb je zin om mee te komen spelen, neem dan zeker contact op met onze dirigent Arne, of kom eens langs tijdens de repetities.

 

Weet je niet goed of het wel echt iets voor jou is? Dan kan je altijd enkele repetities proberen. Want de beste manier om dat te weten te komen is het zelf doen.

Dirigent

Sinds maart 2020 hebben we een nieuwe dirigent voor het instaporkest, namelijk Arne Deprez!

Arne speelt al sinds 1997 muziek en is lid van onze harmonie sinds 2007. Met het goede voorbeeld van Ria kan Arne nu het instaporkest, vol enthousiasme, leiden naar de volgende concerten!

Contact

 

K.F. De Ware Vrienden v.z.w.

Dreef 5

3220 Kortrijk-Dutsel

 

Voorzitter: Kurt Van Horebeek

voorzitter@dewarevrienden.info

 

Dirigent: Ria Van Ermen

dirigent@dewarevrienden.info

 

Secretaris: Willy Verstichel

secretaris@dewarevrienden.info


Algemene info: 

info@dewarevrienden.info


Repetitie

 

Zaal De Tromp

Dreef 5

3220 Kortrijk-Dutsel

 

Instaporkest

Vrijdag 19u.00 - 20u.15

 

Harmonieorkest

Vrijdag 20u.15  - 22u.15